dinsdag 8 november 2011

Rijlessen

Ja ja, alweer een tijdje geleden dat ik een bericht plaatste, ik weet het. Maar, ik heb het echt druk. En dan niet met echt heel creatieve dingen. Maar........


Jawel, ik ben bezig met het halen van mijn rijbewijs. Tenminste, dat is de bedoeling. Ik doe een zogenaamde compact-cursus, dat wil zeggen dat ik drie, vier keer in de week, steeds twee of drie uur achter elkaar les heb. Behoorlijk pittig moet ik zeggen. Ben even kwijt hoeveel uur ik nu al heb gehad, maar aan het eind heb ik 43  lessen gehad en dat zal op 30 november zijn. Echt waar, dan moet ik praktijk-examen doen, terwijl ik 25 oktober mijn eerste les had. Slik. Ja echt, ik ben nog maar net begonnen zeg maar. Dit is de tweede week nu, vorige week had ik geen les omdat ik een paar dagen met mijn lief weg was. Vorige week was ook de eerste week dat mijn jongste spruitje de hele week in Emmen was, dus ik was heel blij met het reisje van mijn liefste en mij. Even pas op de plaats, even ademhalen. Even letterlijk: 
Om daarna weer vol aan de bak te gaan, want ik moest deze week (vandaag om precies te zijn) voor de tweede keer mijn theorie-examen doen. En: Yes, vandaag ben ik wél geslaagd!! Ben er zo blij mee! En ook trots op mezelf. Had 6 fouten waar je er 15 mag hebben, dus best goed wel, vind ik zelf. De rijles van vandaag daarentegen ging echt zo slecht. Nu heb ik een rij-instructeur die het moeilijk vindt om complimenten te geven (lees: doet hij niet) dus als je iets goed doet hoor je dat niet. Wél als je het fout doet. Zucht. (Een echte man dus). En dat was vandaag nogal al vaak. Had een sessie van drie uur aan het einde van de middag en het leek wel of alles fout gaan. Vriendlief nam het heel rustig, praktisch op: Veel fouten is veel geleerd. Daar hou ik het dan maar op. Vanavond vroeg naar bed, morgen weer uitgerust op en weer drie uur rijden.


Want ik zal het halen, dat rijbewijs! Let maar op!

6 opmerkingen:

 1. Succes met je rijlessen, gaat je lukken en van de rij-instructeur niets van aantrekken!!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh zo'n rij instructeur had ik ook.
  maar je moet je er weinig van aan trekken hoor.
  je weet zelf heel goed dat je het kan.
  kom op he!!
  liefs,
  kimberley

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker weten dat je het gaat halen! Daaraan blijven denken hoor! Superknap van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend spannend, Pfff, Ik ben blij dat ik mijn rijbewijs al heb gehaald.
  Heeel veeel succes, ik zal voor je duimen.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geloof in je zelf, even diep ademhalen als het niet helemaal lukt, alleen rust kan je redden (=mijn lijfspreuk)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben wel heel erg benieuwd of dat je het rijbewijs gelijk de eerste keer gehaald heb? Hopelijk van wel!

  BeantwoordenVerwijderen