donderdag 20 februari 2014

Oorbellenverslaving

Al vanaf dat ik gaatjes in mijn oren heb, ben ik wild van oorbellen. Die gaatjes heb ik al vanaf mijn achtste, dus dat is nu al een tijdje (ahum). Begon ik eerst met kleine oorbelletjes, in de pubertijd, jaren tachtig, kon het me niet groot genoeg zijn. Niet groot genoeg én niet apart genoeg. Ik durfde qua kleding niet heel veel te expirimenten, bang dat ik was om op te vallen, maar met mijn oorbellen durfde ik dat wel. Een soort mini-revolutie zeg maar :-).
Die grote-jaren-tachtig oorbellen heb ik nog steeds, want gaande weg werd het een heuse verzameling. Bij elke outfit kwam een nieuw paar en ook elke plaats en elk land dat ik bezocht leverde een nieuw paar op. Die hele grote bellen draag ik nu niet meer, zijn niet praktisch meer en ik vind ze ook niet meer  bij me passen.
De 'tic' om bij elke outfit een nieuw paar oorbellen te willen hebben, die is er nog wel. Elke outfit straalt immers iets anders uit, heeft net die bepaalde kleur en daar moeten mijn oorbellen voor mij echt bij passen. Ook mijn kapsel is bepalend voor de oorbellen die ik die dag zal dragen. Jaja, een complexe materie. 
Tegenwoordig draag ik voornamelijk kleine belletjes. Of, iets minder kleine, maar heel vaak grijp ik naar mijn kleinste exemplaren. Gewoon omdat ik wel iets in mijn oren wil hebben, maar geen tijd heb om er écht werk van te maken. 
Maar goed, ook van die kleine dingetjes heb ik inmiddels aardig wat en die lagen maar wat te liggen op een schoteltje.  


Om precies te zien welk paar ik in wil, moest ik vaak gaan zoeken en dat irriteert me. Bovendien wist ik ook niet meer welke belletjes ik nog precies had/heb. Dus, dat moest anders. 
Ik had gedacht aan zoiets: Maar dan netter, zoiets als dit:


Dus, gisteren bij de kringloop een laag blikje gescoord voor €1,50, mijn lapjes vilt er bij gepakt en bezig. 
Het moest wel een beetje hap-snap er tussendoor, want mijn kaboutertje vond al die oorbelletjes en gekleurde lapjes ook erg interessant.  Ik plakte de rolletjes niet vast met lijm overigens, want ik weet niet helemaal zeker of ik het zo met het vilt houd, of dat ik het nog over ga doen met tricot, zoals in de omschrijving. Vooralsnog voldoet het vilt prima echter. Maar toch. 
Dit is het eind resultaat. Niet zo gestyled als op het voorbeeld plaatje, maar ik ben er helemaal blij mee!
2 opmerkingen:

  1. Jeetje wat een verzameling. Erg leuk hoe je ze nu overzichtelijk hebt opgeborgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontzettend leuk zo!! en inderdaad wat heb je er veel!! Mooi hoor! leuk dat je weer creatief bezig bent! liefs, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen