zaterdag 14 mei 2011

Even snel een up-date

Ik heb in een eerder blogje al eens aangegeven dat ik iets ging doen met de shirts en pyjama's die mijn jongste spruitje (nou ja -tje, hij is al 8 dus, sinds vorige week), kapot bijt, trekt als hij gefrustreerd is. Dat is nogal een bewerkelijk plan gebleken en ik kon er ook niet de vaart in krijgen. Veel moe, veel te doen en niet helemaal helder hoe ik het nou precies doen zal. Maar, sinds vorige week zondag ben ik ineens lekker bezig. Hoewel ik het dus deze week weer veels te druk had en ik daar nu de bittere vruchten van pluk. Maar goed, ik vind het wel tijd voor een up-date. Hou je vast, dit heb ik al met de verschillende shirts gedaan:
Het wordt dus een deken! Ik heb in totaal 408 vierkantjes van 10x10 cm geknipt, die verstevigd met vlieseline omdat het nogal verschillende stoffen zijn. Wat hierboven als een mozaiek ligt is de bovenkant. Die bestaat hoofdzakelijk uit pyjama's. De onderkant wordt ook gemaakt van zulke vierkantjes, maar daarvoor zal ik voornamelijk de t-shirts en blousjes gebruiken. Ik ben inmiddels al een stuk op weg op de bovenkant in elkaar te zetten, maar daar heb ik nog geen foto's van. Komt nog wel. Maar, de aankomende week heb ik het nogal druk, voorzichtig gezegd, dus ik vrees dat ik niet zoveel tijd heb om aan de deken te werken...... 

2 opmerkingen:

 1. Wow!!! jeetje, Janny, wat knap! En wat een werk!!! Echt geweldig!!! Dat wil ik ook nog eens zo graag doen, maar het lijkt me zo veel werk, maar wel ontzettend leuk en vooral het resultaat natuurlijk!!! Echt geweldig joh!!! Fijn ook dat je er mee bezig kon zijn!! nu maar weer rustig aan doen hoor!
  dank je wel voor je lieve berichtje!! tot gauw!!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh meid, wat een mooi project! Zo heeft hij zijn allereigenste persoonlijke dekentje :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen