vrijdag 14 juni 2013

Afrikaanse-bloem-onderzetters


Ik denk dat het nu drie, vier jaar geleden is dat ik leerde haken. Met een boekje op schoot, bolletje katoen, haaknaald en you tube onder handbereik. Ik snapte er in het begin niet veel van, dacht veel te ingewikkeld. Kon er niet eens wijs uit worden in welk lusje ik de haaknaald moest steken voor de volgende steek. Gelukkig is het goed gekomen! 
Toen ik de smaak eenmaal te pakken had heb ik er nog drie bolletjes katoen bijgekocht en met die vier kleurtjes (hard roze, licht roze, blauw en appeltjes groen) ben ik de wel-bekende Afrikaanse bloem gaan haken. In elke combinatie die ik kon maken met die vier bolletjes.

Ik ben doorgegaan tot ze me de neus uitkwamen en ik wat anders ben gaan doen. De stapel verdween in een la: ooit ga ik daar iets van maken, echt waar.....

En dat ooit is nu! Voor mijn nieuwe salontafel wilde ik leuke, praktische onderzetters. En wat is nu praktischer dan zelf gehaakte die je zó in de was kunt mikken? Eerst gezocht naar een leuk, snel patroon maar ik kwam niks leuks tegen. Toen schoten mij die bloemen weer in het hoofd! Eureka! Wit randje er omheen en klaar!


Deze had ik ook nog even geprobeerd, maar die vond ik te saai. 


Ik heb nu nog maar acht Afrikaanse-bloemen-onderzetters gemaakt, maar ik heb al besloten ze allemaal te voorzien van een wit randje. Lekker snel tussendoor te  doen ook!

1 opmerking:

  1. Ze zijn super vrolijk! En mooi geworden. Ik vind haken soms best lastig, aan zo´n bloem heb ik me nog nooit gewaagd. Volgend jaar misschien, al m´n haakkatoen ligt nog op de boot :)

    BeantwoordenVerwijderen