zondag 22 december 2013

Adventskalender Samenspinsels! Mijn beurt!

Wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel, om maar eens met een cliché te beginnen. Maar het is echt zo!  En nu zijn we al weer aangekomen bij het 22e vakje van de adventskalender van de Samenspinsels. 
Een vakje dat ik mocht vullen. Spannend! Voor mij in ieder geval wel. 
Genieten jullie ook zo van al de prachtige, originele, creatieve bijdrages die er tot nu toe zijn geweest? Ik heb in ieder geval alweer een aantal leuke ideeën opgedaan!Vandaag is er iets te winnen, net als gisteren, maar dan anders :-)
Ik ben in de winter altijd erg bezig met het bijvoeren van de verschillende vogeltjes die mijn tuin bevolken. En, aangezien het alweer officieel winter is, wordt het daar nu ook weer tijd voor. Ja, en nou hoor ik je denken; het is nog helemaal niet zó koud, de vogeltjes kunnen nog best zelf aan eten komen enz enz. Nou, je kunt er maar beter op voorbereid zijn want vorst en sneeuw overvallen je altijd als je het niet verwacht!

Dus, ik ga je helpen. 

Ik heb twee vrolijke  pinda-netjes gehaakt volgens het patroon van Bonthuishouden.nl  (kan geen directe link van het patroon op de site vinden, maar ik haalde het hier )
Ik heb er alvast vetbolletje en doppinda's voor je in gedaan, zodat je ze gelijk kunt ophangen.


Verder krijg je deze er bij. Dat zijn vetbolletjes, maar dan anders. Ik smolt zoutloos frituurvet, deed daar vogelzaad door en goot dat in drie gezellige kopjes. Die kopjes kun je óf ophangen, óf neerzetten zodat de vogeltjes zich tegoed kunnen doen aan de zaadjes die er in zitten. 
Wat moet je doen om dit vogelpakketje te winnen? Alleen een berichtje achterlaten hier onder, en dan trek ik op 2 januari een winnaar! 


Nog heel veel plezier bij de laatste dagen van de kalender en misschien tot later, als prijswinnaar!


16 opmerkingen:

 1. Leuk Jannie! Wat een deftige vogeltjes krijgen we zo. Zaadjes uit Wedgewood.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De netjes haakte ik een tijdje geleden ook, de kopjes zijn leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de vetbolletjes ook al hangen, er komt nog niet erg veel op af. Dat zal wel veranderen als het kouder wordt. Van mij mag de winter wel beginnen. Ik ben de wind en regen alweer zat. Om wat meer vogels te lokken waag ik graag een kans voor jouw leuke creaties! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé dat is ook weer een leuk idee! Meedoen aan de kalender bevalt me heel goed, ik hoop dat het je veel nieuwe bezoekers oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat super super super leuk!! Ik vind het altijd leuk om de vogels te verwennen en zulke chique kopjes hebben ze nog nooit gezien... Duimen dus! :) (ha ha en als ik ze niet win zal ik dit project toch echt eens bovenaan mijn DIY list moeten zetten).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een super idee wat je met ons deelt. En natuurlijk waag ik een kansje om dit vogel pakketje te winnen.

  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enig.Ik hoop dat er veel vogeltjes op afkomen.
  Ik doe graag mee met de aktie.groet marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik heb al het een en ander hangen in de tuin maar in die vrolijke netjes en kopjes wordt het allemaal wat vrolijker!
  Fijne feestdagen allemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Ik ben ook een vogelvoederaar en probeer mijn tuin aantrekkelijk te maken voor de vogeltjes. Gisteren is onze grote krulwilg geknot, was echt nodig voor behoud, maar de vogeltjes zijn hun boom nu wel een beetje kwijt. Dus extra aantrekkingskracht met deze give- away, zou goed van pas komen! Succes verder met de vogeltjes voeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke give-away! Ik voer ook altijd de vogeltjesen vind het een genot om samen met de kindjes te kijken naar die mooie smullende beestjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, daar doe ik natuurlijk ook graag aan mee, dat past helemaal in onze landelijke tuin. Vanmiddag op een zorgboerderij ook nog pindanet-dakje gekocht die door hen was beschilderd, ook lekker apart en kleurrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HayHay!
  Superleuk pakketje!
  Daar zullen de vogels in mijn tuin erg blij mee zijn en ik natuurlijk ook!
  Deze vrolijke creaties passen hier prachtig :-)
  Dus bij deze zou ik graag mee willen doen.
  Fijne feestdagen!
  Liefs Danielle
  ahappymess.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke ideeen!
  Ik hoop dat ik win, dan wordt onze tuin n gezellig vogelparadijs.
  Groetjes van Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ontzettend leuk ziet dat er zo uit zeg!! Ik vind het altijd zo leuk als de vogeltjes in de tuin zijn! fijne dagen! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaaaa, leuk. Die vogels hebben het hier wel nodig. Ik doe dus mee. Fijne feestdagen. Groet, Noëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke netjes, die zijn veel leuker dan die plastic netjes die er om zitten en er kunnen ook nog pinda's in, enig!
  Je theekopjes zullen ook zeker bij de gevederde vriendjes in de smaak vallen!
  Bedankt voor je deelname aan deze leuke Adventkalender!

  BeantwoordenVerwijderen