zondag 12 januari 2014

En dan?

Rare titel om een blogje te beginnen, ik weet het. Maar het klopt wel bij dit bericht, wacht maar even af. 
Ik loop namelijk tegen iets aan en ik hoop dat jullie, mijn dierbare lezers, me kunnen helpen. 
Het punt is dat ik op het moment niet aan creatieve dingen toe kom omdat ik bij alles denk: ja,dan heb ik dat gemaakt, en dan? Ik kan echt heel enthousiast worden van alle blogs die ik lees met allemaal zulke leuke, originele creaties. En dan heb ik daar ook zelf wel gelijk ideetjes bij over hoe ik daar iets mee kan doen. Maar, dan is er altijd weer de afweging: Wat doe ik hiermee?
Een voorbeeld? Nou de Crochet Along die nu door blogland gaat:

Het lijkt me heel goed te doen, zo'n drie vier toeren haken per week en ik denk echt dat het resultaat er super uit gaat zien. Maar ja, wat dan? Dan is de sprei, deken af, en dan, wat doe ik er dan mee? 
Het is immers ook zonde om dat ding dan in een la, of in mijn geval dekenkist, te leggen en niet te gebruiken!? Ik gebruik echt zelden dekentjes op de bank ofzo. Ja, het staat wel heel gezellig, een zelfgemaakt exemplaar over de leuning van de bank, dat is waar. 
Net als deze, die zou ik ook heel graag maken

Beetje lastig te zien, maar het is een bloem-kussen of kussen-bloem, net wat je wilt. 
Maar ja, ook daarbij denk ik; en dan? Ik woon samen met o.a. drie pubers die alle kussens nú al op de grond neergooien als ze op de bank gaan zitten omdat die 'dingen' in de weg liggen. En dat is dan ook weer zo zonde van al mijn harde werken. Toch? 
Dat zouden ze trouwens ook doen met dekentjes die voor de leuk op de bank liggen. Want pubers zitten niet netjes op banken of stoelen, die hangen. Tenminste, hier. Want dat 'zit' het lekkerst vinden ze. Hebben ze ook wel gelijk in, maar dat is een ander onderwerp.

En dan heb je nog die leuke decoratieve creaties die ik voorbij zie komen. Allemaal zó leuk, vrolijk. Maar, ik hou er niet van om mijn hele huis vol te zetten/hangen, daar word ik onrustig van. Dus, wat dóe je er dan mee? Weggeven misschien, maar dat houdt ook een keer op. Mijn pubers zijn helaas ook niet meer te porren voor iets zelfgemaakts van hun moeder. 
Geen etuis, geen leuke sprei op hun bed, geen leuke decoraties op hun kamers, geen zelfgemaakte tassen voor school of gym, al hélemaal geen zelfgemaakte kleding meer. Nee, als het ook maar líjkt op iets dat mama heeft gemaakt is het al fout. 
En een mens kan zelf ook maar een bepaalde hoeveelheid shawls, poncho's, omslagdoeken en handschoenen gebruiken. 

Ik maak wel eens iets omdat het heel makkelijk is, snel klaar, en naar mijn idee, nuttig is. Zoals dit 


Naar aanleiding van een zoutdeeg recept van Pinterest. Echt heel leuk om te doen. Heb een deel weggegeven en de rest......is in de la beland.....
Hetzelfde geldt voor mijn kralen liefhebberij. Ik vind met kraaltjes bezig zijn toch wel echt het leukste om te doen. Maar, hoeveel kettingen, armbanden, oorbellen heb je nodig? Ook dat houdt ergens op. 
En dan?

Dan naai je nog maar eens wat slabbertjes, neem je wat broeken in, brei je een simpele mannenshawl. Maar ik wil eigenlijk meer. Maar......wat? 
Hoe doen jullie dat? Iets maken om het maken? 
Iets maken en dan in de kast neerleggen? 
Iets maken, en dan?
Ben heel benieuwd....

6 opmerkingen:

 1. Ik begrijp goed wat je bedoeld. Veel dingen zijn leuk om te maken maar wat doe je er dan mee? Ik ken niet veel mensen die iets handgemaakts waarderen, behalve mijn moeder. De kinderen vinden een zelfgemaakt rokje of sprei gelukkig nog erg leuk. Ik haak ook mee aan de strependeken. Op een gegeven moment zijn er natuurlijk teveel dekens maar dat punt hebben we hier nog niet bereikt. Ik hou ervan om met een groot of langdurig project bezig ben te zijn, zoals een spei/quilt, zolang ik het zelf maar kan gebruiken of kan verkopen. Ik maak in elk geval niets wat in de kast ligt te verstoffen. Hopelijk kan je een balans vinden in maken/gebruiken. Fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind de wat langdurige projecten eigenlijk ook fijner om mee bezig te zijn. Heb voor mijn bed al een deken gemaakt en ook voor zoonlief. Ik heb nog 1 deken op stapel liggen zeg maar, voor zoon in Emmen, voor daar op zijn bed. Maar het blijft lastig!

   Verwijderen
 2. Ik heb ook het e.e.a gepost, vind het ook erg leuk om te maken, mijn hoofd loopt dan over van creativiteit, ben zo blij als een kind, zet het neer/ hang het op en na een paar dagen ervaar ik ook het onrustige gevoel.....en dan? Beland het uit het zicht en heb dan zo'n One night stand gevoel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Ik ben dan ook altijd blij als weer een nieuw slachtoffer heb gevonden om mijn knutsels, breisels en haaksels aan te kunnen geven. Ik neem nog wel eens wat mee als ik met een paar mannen van mijn werk op een braderie sta of geef wat weg aan school als er een markt of zo is. En verder raken mijn kasten voller en voller. Ik kan namelijk slecht dingen weggooien en ben altijd met mijn handen bezig. De streepjesdeken maak ik van allemaal restjes en die komt gewoon op de bank. 's Avonds is mijn batterijtje leeg en krijg ik het koud. Dan zit ik heerlijk m et een dekentje om mijn schouders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik dus ook bang voor: dat mijn kasten voller en voller raken. Want weggooien vind ik ook zonde inderdaad! Meegeven voor op een braderie of markt zou ik nooit durven vrees ik. Dat iemand zou betalen voor iets dat ik gemaakt heb, kan ik me niet voorstellen......

   Verwijderen
 4. Hey lieve Jannie!
  Oh wat herken ik dit weer zeg.. ik heb het ook, ik heb pas geleden toevallig voor de eerste keer iets voor mezelf gemaakt, (een sleutelhanger) maar ik maak eigenlijk nooit iets zomaar, ik maak het altijd voor een bestelling of swap, want anders ligt het hier ook maar te liggen.. in het begin maakte ik van alles, alleen had ik het zelfde wat jij heb, dan is het klaar en sja, en dan.. waarom open je niet een webshopje, of ga je dingen haken voor het ziekenhuis, van die baby mutsjes die ik wel eens voor bij zie komen, of geef je iets weg aan een goed doel.. ik denk dat je best veel van dat soort dingen kan doen, want er is altijd wel vraag naar.. enne, je maakt prachtige dingen hoor meid, dus niet zo onzeker dat mensen er niet voor zouden willen betalen ;)

  Kimmie

  BeantwoordenVerwijderen