vrijdag 26 november 2010

#12m12p

Voor de maand November was het thema Boeken. Klinkt zo makkelijk, maar dat bleek het niet. Ik had best veel ideeën, maar om daaruit te kiezen was niet makkelijk. Zou ik voor makkelijk gaan? Of juist iets nieuws proberen? Iets groots of iets kleiner? Iets voor mezelf of voor mijn zoon of dochter, die ook graag lezen? 
Al gauw werd me duidelijk dat ik iets op de naaimachine zou doen. Die stond al even op tafel en ik wilde graag weer iets naaien. Bovendien had ik op een rommelmarkt dit gevonden:

Een oud gordijn van echte originele Sarah-Kay stof. En laat ik nou helemaal fan zijn van Hollie Hobbie en Sarah Kay!!!
Op mijn ideeën lijstje stond ook een tas om mee te nemen naar de bieb, en die heb ik dus maar gemaakt van deze stof. Ik had geen patroon maar vond dat ik het ook zonder moest kunnen, hoe moeilijk kon dat zijn?! Nou, nog best dus want hij werd veel te groot!! Ik had bewust gekozen voor een vierkante bodem zodat ik mijn boeken er ruim in kwijt kon. Alleen bleek dat volgens mij alle boeken voor één jaar er allemaal tegelijk in konden..... Ik heb er een extra tunnel op genaaid en daar een reep stof doorgedaan zodat ik er een strik van kon maken. Is ie nog variabel in maat ook! Uiteindelijk is ie nog knap aan de maat geworden, maar dat is best acceptabel. Dus dit is hem geworden: 


1 opmerking:

  1. het is de eerst keer dat ik bij je kom kijken ...
    maar ooooo wat ben ik jaloers op dat stofje ...
    ik ben ook zo zot van sarah kay (stond op het geboorte kaartje van dochter lief)

    je tas zier er super uit om naar de bib te gaan !

    BeantwoordenVerwijderen