donderdag 11 november 2010

Korte, Kleine, maar o zo fijne, Vakantie

Ja, dat is wat het was, een korte, kleine, maar o zo fijne vakantie. Mijn lief en ik togen afgelopen weekend al vroeg naar vliegveld Weeze bij Düsseldorf om van daaruit naar Krakau te vliegen. Dus reden we zaterdagochtend in alle vroegte weg van hier, om een lekker lang weekend van elkaar en de omgeving te genieten. We kwamen aan op een betrekkelijk rustig vliegveld:Van waaruit mijn aller eerste tocht met het vliegtuig zou vertrekken. Ja, zou, want helaas........we misten het vliegtuig en helaas ging de reis dus niet door. Nee, geen grapje, we waren echt te laat......
We waren zo teleurgesteld maar ook boos omdat we dus toch niet goed gelezen hadden. De incheck-balie ging eerder dicht dan wij dachten en onderweg hadden we oponthoud gehad waardoor de reis langer duurde dan verwacht. Nou ja, je kunt er lang en breed over discussiëren, maar de uitkomst is hetzelfde: Vliegtuig gemist!
En wat toen? Ik had zoveel moeite gedaan om de kids onder te brengen en de dingen te regelen voor vertrek dat ik niet zomaar naar huis wilde. Mijn lief dacht daar gelukkig hetzelfde over! We hadden veels te veel zin ook om een paar dagen samen te zijn! 
Na onze eerste teleurstelling dapper achter ons gelaten te hebben, stapten we weer in de auto en bespraken onze opties. We wilden niet echt heel lang meer hoeven te reizen, want beiden moe van de drukke dagen achter ons. Maar, terug naar Nederland wilden we ook niet. Wikken en wegen, overleggen en nadenken. We besloten voor Keulen, Köln, te gaan, daar waren we beiden nog niet geweest en Duitsland bezorgd ons toch wel meteen het vakantiegevoel. Op naar Keulen dus! 

Dat bleek een prima keuze! Met mijn super-handige-mooie-redelijk-nieuwe-telefoon-mét-internet, een leuk appartement midden in het centrum van de stad gevonden! In een bejaarden service-hotel, dat wel. Maar, wat een prima pek!Midden in het centrum: 


En lekker rustig in het gebouw, hahaha.

Maar, we hebben super dagen gehad, eerlijk is eerlijk. We hebben lekker rustig aan gedaan, overal de tijd voor genomen. De winkels bleken veelal open tot 20.00 uur en sommige zelfs tot 22.00 uur! Heerlijk, omdat we pas laat in de dag op gang kwamen. We hebben heerlijk door de stad geslenterd, langs de Rijn, door oude buurtjes, door gezellige steegjes. En hele mooie dingen gezien. 
Vriendlief heeft ook goed geshopt! Is altijd zo fijn om ook eens de tijd te hebben nieuwe spullen voor hem uit te kiezen. Hij ziet er weer super uit, al zeg ik het zelf.

En dit, dit ben ik , hihi

Dinsdag zijn we weer terug gekomen en we hadden allebei het gevoel echt een soort vakantie gehad te hebben. Helaas volgden daarop weer meteen de stress van alledag met drukke kinderen, afspraken, overleggen en meer van dat. Maar, wat hebben we een zalig weekend gehad! En zoals Holly Hobbie het al zei: Mooie herinneringen geven blijvend geluk.... en daar heeft ze groot gelijk in.

1 opmerking:

  1. Wat een pech dat je nu nog niet hebt gevlogen. Maar wat fijn dat jullie zo genoten hebben! Het is jullie zo ontzettend gegund.

    Dikke kus,
    Anneke

    BeantwoordenVerwijderen