dinsdag 16 november 2010

Zeep

Voor de creatieve materiaal swap van de Dutch Swappers had ik dus niet één maar twee partners! Zo leuk om te wachten op een envelop met daarin leuke dingetjes om lekker te creatieven! Mijn eerst ontvangen pakje had ik al laten zien, maar nu kan ik ook de tweede laten zien! Afgelopen zaterdag kreeg ik dit: 

Gekregen van Karin van Creaka. Wat een feestje om uit te pakken! Zo leuk! Voor elk van mijn bezigheden zat er wel iets in. Precies goed!


Gisteren had ik een drukke dag, zoals vaker na een weekend met het jongste ventje thuis. Er kwam iemand om de rolstoel van jongste spruitje te maken, ik moest de poezen van een vriendin eten geven, het normale huishouden moest gedaan (blijft in de weekenden liggen, door eerdergenoemd jongste ventje), ik wilde even langs de kringloopwinkel, even daarheen bellen, even dit regelen, even nog iets strijken,  je kent dat wel. Maar goed, om drie uur was ik weer thuis en om vier uur had ik even wat verloren tijd. Joepie! Ik kon niet op  de laptop omdat die in beslag was genomen door de dochter; vaste comp is stuk dus alles moet op de laptop nu. Heel irritant want die is 'van mij'. Nou je, in ieder geval liep ik dus een beetje onrustig rond te drentelen in de kamer, was een beetje hyper. Ineens viel mijn oog op de zeepjes die ik al een tijd eerder maakte en die nog lagen te wachten in de kast....... Een mooi werkje om me tussen de bedrijven door even mee te vermaken. En zo geschiedde: De zeepjes had ik dus al eens eerder gemaakt met gietzeep, kleurstof en geurolie. Ze zijn mooi transparant bruin en ruiken naar vanille, errug lekker mag ik wel zeggen. Ik heb toen ook roze zeepjes gemaakt maar die liggen dus nog in de kast te wachten. 


Enfin, de bruine zeepjes dus. Ik was er al eerder aan begonnen maar had steeds geen tijd (ahum) om ze af te maken. Dus er zat al touw aan het onderste figuur en de eerste kralen zaten er ook al aan. Ik heb nog wat nieuwe kralen erbij gezocht, wat schelpen gepakt en wat drijfhoutjes erbij genomen. Alles bij elkaar gelegd en klaar om te beginnen. Maar de dag was al rommelig en dat ging nu dus niet anders. Jongste kwam thuis, die moest bij de taxi vandaan gehaald worden, maar gelukkig was ook de dame van de hulptroepen er al. Vervolgens kwam de mevrouw van het douchen van de jongste binnen, even praatje maken, en toen even snel een kraal rijgen. Nog een houtje aan het touwtje, en snel de sperziebonen klaarmaken. Schelp erbij doen, nog een zeepje en de aardappels schillen en eten van de benjamin klaarmaken. Ondertussen veel lawaai van vier kids, tv, muziek van jongste en lachen van jongste die inmiddels aan het eten was. Tussen neus en lippen door kwam vriendlief even aanwaaien en moest het eten opgezet. Snel wat kralen, schelp en houtje en beslissen dat de zeepslinger klaar was zo. Vriendlief gedag zeggen, gaat er weer vandoor. Andere zoon naar voetbaltraining brengen, vlees klaarmaken, jongste naar bed brengen en eindelijk eten. Hé hé, en dat dus allemaal tussen kwart over vier en zes uur. Pffff. Maar, zo gezellig ook! Blije kindertjes die lawaai maken, zoon die blij is dat hij weer mag trainen, jongste die super goed in zijn vel zit de laatste dagen en dus veel geluid produceert en zo graag wil knuffelen.....Zo simpel kan genieten dan zijn. 
En dan is dit het resultaat van mijn gefröbel: 
Best leuk toch?

2 opmerkingen: