donderdag 29 december 2011

Eerste keer

Ik zal er dit jaar aan moeten geloven vrees ik. Jaren is het me gelukt om ze tevreden te houden met sterretje in elk formaat en elke kleur. Je hebt daar nog best wat variatie in weet ik inmiddels. En dat het vuur van sterretjes niet pijn doet als dat op je handen komt, is niet waar, weet ik ook inmiddels. Maar, ik vind het toch zo'n mooi gezicht, die springerige lichtflitsjes die alle kanten uit gaan. Het ruikt ook zo lekker vind ik.


Maar goed. De kinderen worden ouder, zucht. En cliché cliché, dat gaat me iets te snel. Want nu heb ik in een onbezonnen moment beloofd dat ze dit jaar met Oud- en Nieuw ook echt vuurwerk krijgen. Bijkomende afsrpaak is dan trouwens wel dat ze zelf het papier enzo opruimen, de dag erna.

Ik ben me nu dus aan het verdiepen in welke soorten vuurwerk er eigenlijk allemaal zijn. Valt nog niet mee moet ik zeggen. Nooit geweten dat er zoveel verschillende dingen te koop zijn en dat die dingen ook allemaal een andere naam hebben! Ik zit me dan toch af te vragen wie dat allemaal verzint!? Maar dat is weer een heel ander ding.

Puberdochter maakt het me in die keuze trouwens ook niet makkelijk: Mama, heb je al besteld?? Klonk het zo'n twee weken geleden al. 'Mam, toe nou, heb je al gekeken op de site?' 'Je moet wel vooruit bestellen hoor, anders hebben we niks!' (Dat zou niet zo gek zijn nog, foei). Het is echt een lieve meid, maar ze WIL ZO GRAAG, dat ik er een beetje recalcitrant van word. Heb dan ook accuut besloten dat ik het dit jaar nog doe, vuurwerk aanschaffen, maar dat dat meteen de laatste keer is. Want hoewel ik het echt mooi vind om naar te kijken, vind ik het zooo zonde van mijn geld.....   Hoop dat ze er wel van genieten......

3 opmerkingen:

 1. Tja, dat is wat met dat vuurwerk. Zelf vind ik er niks aan, baal ik van de knallen. Maar onze jongens (16 en 20) hebben in de afgelopen jaren toch echt wel e.e.a. afgestoken.. En nu? Ze geven er niks meer om.. , dus houd de moed er maar in!
  Fijne jaarwisseling gewenst!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens Janny, ik vind het ook zonde van mijn geld. Maar omdat Anna-Jente altijd jarig is tijdens oudjaar, deden we altijd wel vuurwerk als af sluiting. Rond 20:00 uur weliswaar, en dan naar bed!!! Nu ik alleen ben met de kinderen willen ze dat eigenlijk nog steeds dus sta ik ook wat vuurwerk af te schieten. 2 vuurpijlen en het is mooi geweest haha. Maar nu om 0:00 uur want ik krijg ze niet meer op bed omdat ze ze graag bij mij willen zitten tot 12 uur. Lief he en gezellig.
  Fijne jaarwisseling! gr raffie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Janny,
  wat herkenbaar wat je allemaal schrijft. Het trouw blijven aan jezelf en het vuurwerk. Alsof ik mezelf hoor denken.
  Hier ook een klein beetje vuurwerk voor mijn zoon van 11 met oud en nieuw. Ik kijk wel toe vanaf een afstand.
  Groetjes, Josette

  BeantwoordenVerwijderen