zaterdag 31 december 2011

Nieuw jaar, nieuw begin

Ik heb meer met de jaarwisseling dan met de kerst moet ik eerlijk zeggen. Van Kerstmis word ik altijd erg melancholisch, en kom ik tot weinig. Maar, het begin van een nieuw jaar voelt voor mij elk jaar weer of ik opnieuw kan beginnen. Met een schone lei. Niet dat ik nu veel dingen heb die ik wil uitwissen, maar ik heb altijd wel iets dat ik anders wil doen.

Zo liep ik dit jaar (eigenlijk al heel wat jaren, maar nooit genoeg om er iets mee te 'willen') keihard aan tegen iets waar ik echt wat mee moet, wil. Ooit zei ik eens tegen iemand; ik leef bij de gratie van anderen. Dat is al heel wat jaren geleden en zo voel ik dat nu echt niet meer, maar het geeft wel de kern aan van een moeilijk punt van mezelf. Ik vind het heel moeilijk om mezelf trouw te blijven, mezelf te blijven ongeacht wat anderen daarvan vinden. In heel veel gevallen ben ik in mijn achterhoofd bezig met wat anderen wel niet zullen denken van mijn beslissing, mijn acties, mijn smaak, mijn prestaties, mijn.... Kortom, ik ben erg erg onzeker en durf zelden te vertrouwen op mezelf. Behalve als het over de kinderen gaat en de beslissingen die ik daar voor neem. Ja ik weet het, ik zit wat vreemd in elkaar, maar het gaat mij echt vooral om zaken die rechtstreeks met mezelf te maken hebben. Onzeker over wie ik ben, niet wat ik kan. Zoiets. En dat wil ik anders doen.
Ik ga me minder aantrekken van wat anderen van mij vinden, maar ik ga dichter bij mezelf blijven. Beslissingen nemen omdat ze voor mij goed voelen, niet omdat ik denk dat iemand anders dat zo graag zou zien. En....heel belangrijk: me daar ook minder (of zelfs helemaal niet, dat zou de top zijn) schuldig over voelen. Ik ben ik.  En daar moeten 'ze' het maar mee doen. Punt

6 opmerkingen:

 1. Ha Janny, ik heb ontdekt dat het met het ouder worden steeds makkelijker gaat, zomaar vanzelf. Succes met je nieuwe voornemen! En een fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Janny! Want iedereen is perfect zoals hij/zij is. Je kunt niemand anders zijn dan jezelf. Ik wens je een prachtig 2012 met verbinding en trouw aan jezelf.
  Dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw jaar kan niet meer stuk! zo'n geweldig voornemen en nu je rijbewijs! top!!! Dikke knuffel!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch mooi voornemen! En weet je, ik denk dat bijna iedereen dat wel herkent! Ja, echt! We zijn allemaal sociale wezens, we hebben elkaar ook nodig en je helemaal afsluiten van wat anderen ervan vinden is ook niet gezond. Maar je moet daarnaast ook je eigen stem volgen en het is heel moeilijk om de balans tussen die twee te vinden. Om ze te verenigen. Om het kaf van het koren te scheiden. Om te voelen wat echt is en wat niet. Om de kracht die je dan voelt bij je te houden. O jee, ik draaf door.
  Succes Jannie, ik hou mijn stem nu even binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Janny, ik herken je verhaal want ook ik heb daar dus last ven en wil dat ook bij mij veranderen want je wordt er dood moe van!!!
  Dus go girl!!! En nu heb je je rijbewijs en ben je dus helemaal onafhankelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt!! Heerlijk. gr Raffie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat herkenbaar altijd bezig zijn met wat andere mensen er van denken, dat kost zo veel energie!!! Goed van je om voor jezelf te kiezen, veel succes ermee in 2012!!

  BeantwoordenVerwijderen