zondag 19 februari 2012

Heel voorzichtig

Toch gek hoe snel het kan gaan in de natuur. Precies een week geleden werd er hier nog volop geschaatst op ijs dat bijna Elfstedentocht-waardig was. Een prachtige ijsvloer lag er hier in de sloten en vaarten. Ja, wij hoorden tot een deel van de route dat wél klaar was voor de Tocht der tochten. Ons hele sociale leven werd op een zacht pitje gezet, want áls er hier ijs ligt moet er geschaatst worden. Afspraken werden gemaakt onder voorbehoud: ja, ik kom wel, behalve als..... vul het maar in. Maar toen viel de dooi in, en hard ook. Niet te geloven hoe snel dat is gegaan. Zondag dus nog perfect schaatsweer maar maandag al was de bovenste laag van het ijs tot een zachte massa geworden. Elke dag ging dat proces een beetje sneller zodat er nu zo goed als geen ijs meer te bekennen is! En weet je wat bij ons in de tuin gebeurde? Toen de ergste kou voorbij was kwamen de vogeltjes weer tevoorschijn en werd ik 's morgens weer gewekt door het gekwetter van die kleine beestjes!

Zo vrolijk wakker worden is dat. Wij wonen redelijk aan de rand van de stad met vrij veel groen om ons heen dus plek zat voor de vogels om zich te verschansen in de winter. Gelukkig maar. Dan zijn ze ook weer snel terug in het voorjaar. Want het schijnt dat dat er echt aan zit te komen. Onder de sneeuw in mijn tuin kwam een sneeuwklokje tevoorschijn! Hoera, de natuur wordt wakker!


Ik hoorde zelfs gisteren al dat het nu de tijd is om de nestkastjes voor de meesjes enzo weer op te hangen buiten! (Die hingen bij mij nog steeds, ik had het idee dat het misschien ook fijn was om een droog plekje te hebben als de vogeltjes van de vetbollen enzo kwamen snoepen) Ik hoop zo dat we dit jaar wél een nestje krijgen in de tuin. Zou voor het eerst zijn, maar dat zou wel heel mooi zijn. Laat die lente maar komen hoor, wij zijn er klaar voor!

1 opmerking:

  1. Het is inderdaad een hele "late" winter.. Wij waren gister met de hond aan het lopen en toen zagen we ook nog sneeuwklokjes in knop! Ik moet zeggen nu dat het ijs allemaal weg is, de gezelligheid ook weg is. Maar goed, laat de lente maar door komen hoor! Fijne zondag...

    BeantwoordenVerwijderen