zondag 19 februari 2012

Wortelkindertjes

Dit jaar voor het eerst is het me opgevallen dat het altijd eerst het sneeuwklokje is dat zich laat zien na de winter. Stom eigenlijk, want ergens wist ik ook wel dat daar een volgorde in zit. Een vriendin van mij had altijd in een hoekje van de vensterbank een hele mooie soort seizoenstafel. Met van die antroposofische popjes die de verschillende bolletjes onder de grond voorstellen. Zoals in het boek over de Wortelkindertjes en moeder aarde:
Elke kleur heeft zijn/haar eigen moment van wakker worden in de natuur. Een prachtig verhaal met hele mooie tekeningen. Die vriendin had daar dus hele lieve, mooie popjes van. Die samen het verhaal van de ontwakende natuur vertellen. Ik vond het altijd wel een hele mooie gedachte maar had er verder niet zoveel mee. Maar nu, met letterlijk dit nieuwe leven in mijn buik, krijg ik de kriebels om ook zo'n hoekje te maken. Met daarin die kleine popjes die dapper hun best doen koning winter te verdrijven en hun prachtige kleuren boven de grond uit te laten stralen. Ik vind het zo'n blije boodschap die ze brengen. En die kan ik ook heel goed gebruiken. Dus....ik denk dat ik weet wat mijn volgende project gaat worden......

7 opmerkingen:

 1. Dat is echt een prachtig boek. Ik las het geloof ik als ik bij m'n opa en oma was. Misschien heeft m'n moeder het nog en anders bestel ik het. Jeugdsentiment...
  Ik ben benieuwd hoe je hoekje gaat worden! Lukt het jou trouwens om 3 maart naar H'veen te komen? Terugbrengen is geen probleem hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!!Ik ben ook erg benieuwd naar je hoekje! En het gaat al opschieten, ik ben zo benieuwd naar je!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn absoluut favoriete boeken bij ons in huis, prachtige tekeningen. Leuk dat je daardoor zo geinspireerd wordt! En gefeliciteerd met je autootje, wat ontzettend fijn dat je nu zo mobiel bent.
  Liefs, Kyra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Janny, hehe, eindelijk weer eens rustig de tijd om wat blogs te lezen en even te laten weten dat ik ze nog steeds trouw volg. Lezen lukte wel de laatste tijd maar reacties plaatsen schoot er bij in. Tot zaterdag, leuk je dan weer te zien! Liefs, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi! Ik heb je een award gegeven! Kijk maar op mijn blog; http://creanoes.blogspot.com

  Groetjes, Anoeska

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, dit is voor het spel.... ;-) Neem je een grote tas mee? ;-)
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey gilr!,
  Dank je wel voor je berichtje! ja ik ben blij dat ik me ook beter voel, en wat je zegt we hebben nog maar een paar maanden, zou wel fijn zijn als die wel lekker zouden gaan, hoest met jou dan?
  En ja wat je zegt al die namen.. vooral als je er al zooo veel heb.. ach dat zal ook wel goed komen... hebben jullie al een naam?
  fijne dag vandaag!
  Liefs,
  Kimmie

  BeantwoordenVerwijderen