zaterdag 18 juni 2011

Stuiterbal omdat....

Gisteren zei ik al dat ik loop te stuiteren enzo, en dat ik later wel zal uitleggen waarom dat is. Nou, later is nu voor mij dus ik zal iets meer vertellen over het waarom van mijn zenuwen.
Zolang ik me kan herinneren heb ik al last van mijn maag. Maagzuur, misselijk, pijn en meer van dat. Zelfs mijn moeder weet niet anders dan dat ik daar last van heb en dat zegt wel wat. De klachten zijn ook van dien aard dat een simpel maagtabletje niet helpen. Ik heb zo door de jaren heen mijn menu drastisch aan moeten passen. En stukje bij beetje verdwenen er steeds meer etenswaren uit mijn menu die ik niet meer kon/kan eten.


geen: 
Tomaten
sla,
komkommer,
augurk,
paprika
kool
peulvruchten
rauwe groenten
lekker bruin brood
olijfolie
eten bereid met olijfolie
aardbeien
meloen
druiven
citrusfruit
limonades
alle vruchtensappen
sinas
spa
alcoholhoudende dranken
ijs
nootjes
waterijs
taart
rauwkost
dressings
chocola!!!
stamppotten
gerechten met tomaten
paprika's
gerechten met paprika's
drop
uien, in welke form dan ook
vette dingen
gepaneerde dingen
zware dingen qua vertering
enz
enz
enz.


Maar ach, ik doe daar niet zo moeilijk over, en ik nam dat gewoon aan als een gegeven. Ik vond/vind altijd wel weer iets anders wat ik wél kan eten. Maar, zo langzamerhand had mijn maag toch wel een hele bepalende rol in mijn leven, omdat de klachten steeds terugkwamen en erger werden.
Gelukkig bleek er een uitkomst! Medicijnen deden de truc niet, maar een operatie doet dat naar alle waarschijnlijkheid wel!!  En.......dinsdag a.s. gaat het nu dan eindelijk gebeuren! Dan word ik geopereerd! Maar, waar ik eerder alleen maar uitkeek naar die datum, ga ik hem nu best knijpen. Want ik weet nu precies wat ik wel en vooral wat ik niet kan eten. Maar hoe ziet het er na mijn operatie uit? Wat kan dan wel? Het schijnt dat ik alles weer kan eten dan...... Ik heb inmiddels aardig de kriebels en loop daardoor dus nogal te stuiteren. Gespannen voor de uitkomst. Zal het dan toch zo zijn dat ik straks 'normaal' kan gaan eten?

7 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat een verhaal. En wat een aanpassingen!
  Ik hoop dat de operatie werkelijk geluk gaat brengen en dat je alles wat wenselijk is weer mag&kan eten. Veel sterkte toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, nou Janny toch! Ik hoop ook dat de operatie een heel groot succes wordt en daar gaan we gewoon vanuit toch?! En dat je daarna weer lekker alles mag eten!!! Ik ga super voor je duimen!!! Haken werkt bij mij altijd wel om rustig te worden.. iets voor jou? ;-) liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och meid, dat is niet niks. Ik weet dat je er erg naar uitkeek inderdaad maar kan me ook goed voorstellen dat je er nu even de kriebels van krijgt. Heb vertrouwen, het komt goed. Echt waar. Ik ga aan je denken dinsdag

  *knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HE Janny, ik wil je graag alle sterkte en succes van de wereld wensen volgende week!!! Het komt vast goed!!!
  ...enne... je vraag op mijn blog, ik heb de kommetjes gewoon met de hand geschilderd met een piepklein kwastje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een spanning! Buikoperaties zijn niet niks. Heb maar vertrouwen in de goede afloop. We zullen voor je duimen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Poeh da's inderdaad effe spannend. Maar wat heerlijk dat ze een oorzaak hebben gevonden! Nu hopen dat ze die kunnen weghalen en dat je weer langzaamaan aan gewone dingen als bruin brood kunt gaan wennen. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Janny, ik wilde je nog even heel veel sterkte wensen voor morgen!!!! Ik ga voor je duimen hoor!! Hele dikke knuffel en dikke kus, Nancy xxx

  BeantwoordenVerwijderen